Ann-Sofie Alm krönika Moderaterna i Trollhättan

Nu har vi gullat färdigt!

”Regeringens politik och styrning av Sverige tillsammans med Miljöpartiet är ett politiskt projekt som slutat i haveri.”
Låt oss idag tala klarspråk. Den regering som styrt Sverige nu i snart två mandatperioder, har drivit oss från att vara ett välmående land med stor tilltro till att de skattepengar som betalas in ger den trygghet som förväntas. Till att vara en bananrepublik där ministrar gömmer undan obekväma elever i Pisa-undersökningar, där polisen vädjar efter militär hjälp i områden som kriminella gäng tagit kontroll över, där arbetslösheten orättvist och kravlöst delar upp vår befolkning och där sprängningar och mord på öppen gata sker dagligen utan att nationens säkerhetspolis ens vet vilka som befinner sig inom vårt lands gränser.

Låt oss ta Transportstyrelsen som första exempel. Sekretessbelagda uppgifter som hotade rikets säkerhet låg öppna för vem som helst att ta del av. Mediagranskningen visade att det hade kunnat åtgärdats snabbare men inrikesminister Ygeman ”hittade inget säkerhetsklassat rum i Rosenbad” för att delge statsministern detta. En uppenbar och pinsamt skrattretande undanflykt. Misstroendevotum riktades mot försvarsminister Hultqvist, inrikesminister Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson. Kvinnan fick avgå. Likaså Ygeman. Men som så många gånger förr genom historien skyddas de starka männen och Ygeman återuppstod som energi- och digitaliseringsminister.

Energiförsörjningen är därför mitt nästa exempel på denna regerings totala haveri. Miljöpartiet skriver på sin hemsida: ” Sedan vi bildade regering har vi revolutionerat energipolitiken. Fyra av tio kärnkraftsreaktorer har ersatts med vindkraft och energisparande.”
Att motverka utveckling av, och stänga kärnkraften som energikälla, är nog den största tankevurpa man kunnat göra gällande klimat-, energi- och miljöpolitik.
För människor som nu har svårt att betala sina elräkningar, för människor som nu behöver andas in luften från Karlshamn där 140.000 liter olja eldas upp varje timme och för människor som förlorar arbetstillfällen och därmed framtidstro för att företagens investeringsvilja och expansionsmöjligheter totalt utraderats, för dem är dessa stolta ord på Miljöpartiets hemsida både hånfulla och bedrägliga.
Elbristen slår hårt mot hjärtat av industri och export, vilket jag inte förstår att Socialdemokraterna, ens i dess djupaste iver att vilja klamra sig fast vid makten, kan acceptera.

För till och med Socialdemokrater måste väl förstå att utan arbeten, utan företag som skapar arbeten, så fanns inga skattepengar.
Och även om det låter som att skattepengar magiskt bara finns i skattekistan varje gång regeringen presenterar sina miljardsatsningar, så vet Du och jag, folket, att dessa pengar tas från varje lönekuvert varje månad, och från varje inköp som vi gör av våra redan skattade pengar. Det är därför vi Moderater aldrig kommer ge avsteg från arbetslinjen och alltid kommer värna skattepengarna som vi alla gemensamt slitit ihop så resurserna går dit resurserna behövs. Det är solidaritet på riktigt.

Jag tittade förresten på mitt kvitto från min senaste tankning av bilen.
Sverige har bland de högsta bränslepriserna i världen och det beror på att 60% av priset är skatt. Det är tre olika skatter, koldioxidskatt, energiskatt och sedan är det moms på hela summan inkl de två första skatterna. Staten tar alltså ut skatt på sin egen skatt. Det borde anmälas till konsumentombudsmannen som ocker. Moderaterna vill sänka bränslepriset med en krona litern vid pumpen. Nu när priset närmar sig 20 kr/liter är det ändå en god början.
Men det största haveriet i regeringens politik gällande bränsle är faktiskt inte att de pungslår och därmed lamslår sitt eget folk, det är att deras ideologiskt oresonabla politik som driver företag och arbetstillfällen ut ur landet.
Om det kostar mig mer att åka till arbetet än vad jag får in, varför ska jag då åka till jobbet när jag kan få ersättning och bidrag för att vara hemma? Det är inte konstigt att Sverige har en av Europas högsta arbetslöshet, för jämte det skyhöga bränslepriset har vi även ett bidragsystem som är alltför generöst. Om det inte lönar sig att bruka jorden för att producera livsmedel- vilka är då drivkrafterna för att vilja producera mer av den antibiotikafria, säkra maten vi hittills kunnat njuta av? Idag ser vi allt fler jordbruk som läggs ner, och i affären kan vi köpa billig mat som skulle vara olaglig att framställa i Sverige.
Och om det inte går ihop på sista raden för ett svenskt åkeri som kämpar hårt mot en snedkonkurrensutsatt marknad, varför skulle de vilja fortsätta driva sitt välskötta företag? Den svenska åkeridöden är ett faktum och därför möter vi tunga ekipage på vägen som inte alls lever under samma krav på kontroll och säkerhet som våra svenska företagare.

Det kommer inte saknas arbetsuppgifter när vi tar över regeringsmakten i Sverige. Att ge hela rättsväsendet de resurser och befogenheter de behöver är prioriterat. Att strama åt invandringen likaså.
Därför att en stor del av de problem vi nu stirrar i vitögat är kopplat till en för hög invandring och en riktigt dåligt fungerande integration. Den här regeringen har låtit sig styras av Miljöpartiets alltför liberala inställning till invandring. Jag kan inte låta bli att undra om Socialdemokraterna verkligen vill minska invandringen och stoppa det enorma fusket kopplat till arbetskraftsinvandringen?
Moderaterna ser att Sverige fortsatt behöver högkvalificerad arbetskraft för att fortsatt kunna konkurrera inom den för Trollhättan så viktiga högteknologiska industrin. Men är det verkligen rimligt att människor från tredje land, utanför EU, ska komma hit när vi har 187000 långtidsarbetslösa, 107000 lediga arbeten att söka i Arbetsförmedlingens platsbank, varav 14000 av dessa arbeten varken har krav på utbildning eller arbetslivserfarenhet. Jag tycker inte det.
Först måste vi få ordning på Sverige.

Regeringens politik och styrning av Sverige tillsammans med Miljöpartiet är ett politiskt projekt som slutat i haveri.
Det var lätt att bilda en regering tillsammans med oliktänkande som enda gemensamma vilja var att de var emot ett annat parti.
Men om man vill få något gjort så måste en regering bildas av partier som är för samma sak, som vill åt samma håll. Moderaterna är den gröna högern, samlingspartiet som tror på arbetslinjen. Vi är optimistiska realister. Realister för att livet måste fungera under tiden vi ställer om, men samtidigt optimister som ser en ljus framtid för kommande generationer.
Det måste bli ordning på Sverige, Den här regeringen måste bytas ut!
Det tror faktiskt jag att även Du som socialdemokrat tycker.

Och även om Du säkerligen aldrig kommer att säga det högt, hoppas jag att Du kommer låna ut Din röst till mig och till oss i valet 2022. För Du vet att Sverige behöver det.

Ann-Sofie Alm
Riksdagsledamot

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *